EN
Művészet és mindennapok Róth Miksánál • tárlatvezetés

Művészet és mindennapok Róth Miksánál • tárlatvezetés

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Energiatakarékossági intézkedések bevezetése miatt a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény 2022. november 1-től 2023. március 31-ig zárva tart.
Az utolsó tárlatvezetés a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményben a novemberi zárás előtt!

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged. A csodálatos bútorokkal, Róth-alkotásokkal berendezett szobák sajátos hangulatukkal egy tündöklő mester, egy hányattatott sorsú család és egy 20. századi élettörténet kalandos múltjába vezetik vissza az érdeklődőket.

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a Róth-műhely eredeti cégtábláját, a párizsi világkiállításon második helyet szerzett mozaikművet, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

Maximum létszám 25 fő.

Jegyár: 2000 Ft

További információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu

Időpontok

Betöltés...