EN
Művészetterápia workshop: kapcsolódás

Művészetterápia workshop: kapcsolódás

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Művészetterápia workshopunk ebben a hónapban különleges helyszínre költözik: a Klauzál téri K6 Galériába szervezett kortárs művészeti kiállításunkon a tömeg és a kapcsolódás fogalmával és megélésével dolgozunk majd.

Egyedülálló alkalom következik, nem csupán a helyszín miatt: Daróczi Virág ezúttal Boros Mátyás képzőművész kiállításán vár benneteket, az egyalkalmas workshopon pedig a művészet mellett a mozgás is előtérbe kerül majd.

(hiányzó) tömeg kiállítás:

A kiállítás vizuális eszközökkel reflektál az elmúlt néhány év szokatlan helyzetére. Talán nem kell részletezem, mennyire szokatlan és bizonytalan időszak volt ez. Kollektív élmények születtek világszerte: izoláció, az emberi kapcsolatok átrendeződése, a hétköznapi dolgok átértékelődése, korlátozottság, veszélyeztetettség és mindezek keveredése személyes tapasztalatokkal.
A címben megjelenő tömeg fogalma többféleképpen értelmezhető és értelmezendő. A súlypontok, hangsúlyok eltolódása, a minket körülvevő közeg, a kapcsolatrendszerek megváltozása ugyanannyira fontos eleme a kiállításnak, mint a valós, emberek által képzett tömeg vagy annak hiánya.

Boros Mátyás

 

A kiállítás egy bejárható, helyspecifikus térinstalláció, különleges papír munkákból. A művek befogadása során több eszközzel is dolgozik majd a csoport. A workshop célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek magukhoz az alkotások által, otthonos közegként éljék meg a képzőművész installációját.

A program során számos különböző kérdésre keressük majd a választ:

  • Hogyan vagyunk jelen a pillanatban?
  • Hogyan tudjuk ezt kifejezni szavak nélkül, mozdulatokkal?
  • Hogyan kapcsolódunk a tömeghez, egymáshoz?

 

A művészetet ezúttal mozgással vegyítjük: mozgásos gyakorlatokkal hangolódunk a kiállítás témájára. A workshop során egyéni, páros és csoportos gyakorlatokat is végzünk. A mozgás egyúttal az alkotás alapja is lesz majd: kreatív énünket a megtapasztalt mozgásos élmények nyomán fogjuk kibontakoztatni, a megélt mozdulatokat vetjük majd papírra.

A gyakorlatokhoz és az alkotáshoz sem szükséges kézügyesség, gyakorlati tapasztalat, csupán csak nyitottság.

Jegyár: 2500 Ft/fő
Jegyet kizárólag előre, online lehet váltani!

A program helyszíne: 1072 Budapest, Klauzál tér 6.

A kiállításról bővebben itt olvashattok.

--

Amennyiben megvásároltad jegyedet, kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet: https://forms.gle/kYeyeohkk7zDpGfP8
A válaszokat csak a csoportot vezető művészetterapeuta látja.

--

A szervezéssel kapcsolatban a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen érdeklődj, a program tartalmi részével, kérdéseiddel pedig keresheted közvetlenül a csoportot vezető művészetterapeutát, Virágot is, a daroczi.virag@gmail.com címen!

A program szervezői: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, Erzsébetváros Önkormányzata

A workshop nem minősül terápiának.

Időpontok

Betöltés...