EN
Művészetterápia workshop // SZEREPEINK

Művészetterápia workshop // SZEREPEINK

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Népszerű programunk új helyszínen, új témával, a K11 Művészeti és Kulturális Központban!
Művészetterápia workshop március 21-én Daróczi Virággal, múzeumunk időszaki kiállításán.

A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény időszaki kiállítását, Az üvegen túl című tárlatot, egyfajta „definíciótárként” álmodtuk meg, hogy megmutassuk, mit mesélnek műtárgyaink az elsődleges tartalmakon túl, milyen történeteket rejtenek a raktárból előhozott tervrajzok, személyes tárgyak, hány féle módon mutatkozhat be Róth Miksa alkotásaink, gyűjteményi darabjaink segítségével?
Ilyen szerepjátékra, öndefiníciós kísérletre hívunk benneteket művészetterápia workshopunkra, hogy Daróczi Virág vezetésével megfejtsük, kik vagyunk mi, milyen szerepeket játszunk az életben, hány réteggel bír személyiségünk? 

Róth Miksa nem csupán iparművész volt. Apaként, férjként, üzletemberként is helyt kellett állnia, miközben művészként világszerte ismert alkotóvá vált. Kiállításunkon a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény tárgyai által bontakoznak ki karakterei, személyiségének rétegei.

Ebben a térben reméljük, érthetővé válik az ember összetett jelleme, Róth Miksa szerepeit látva pedig mi magunk is elmélyedünk majd önmagunk definiálásában, jellemünk felfejtésében.
Személyiségünk és életünk karakterei összetett módon határoznak meg minket. Gyerekek, szülők, házastársak, testvérek, barátok, szakemberek vagyunk mindnyájan, de mik vagyunk még? Hány féle szerepet töltünk be az életünkben? Hogyan tudunk azonosulni ezekkel? Hogyan tudunk helytállni bennük? Hogyan tudjuk letenni vagy éppen előhívni rejtett szerepeinket?

A workshopunk alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy átgondoljuk életutunk alakulását, jelenlegi élethelyzeteinket. Az alkotással utat engedünk kezeinknek, felvázoljuk a szerepeink, összekapcsoljuk azokat, papírra vetett műveink pedig segítenek majd megélni és megfejteni érzéseinket.

---

A workshop egyalkalmas, a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény időszaki kiállításán kerül megrendezésre.

Maximum létszám: 8 fő
Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király utca 11.)
Időpont: 2023. március 21. (kedd) 18:00-20:30

Jegyár: 3000 Ft/fő
Jegyet kizárólag előre, online lehet váltani.

Kérjük, amennyiben már megvásároltad a jegyedet Daróczi Virág programjára, töltsd ki ezt az űrlapot!
https://forms.gle/Fkdodqhq4od6ZvUn8
(A kitöltött kérdőíveket csak a csoportot vezető művészetterapeuta látja.)

A szervezéssel kapcsolatban a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen érdeklődj, a program tartalmi részével, kérdéseiddel pedig keresheted közvetlenül a csoportot vezető művészetterapeutát, Virágot is, a daroczi.virag@gmail.com címen!

A workshop nem minősül terápiának.

Időpontok

Betöltés...