EN
Művészet és mindennapok Róth Miksánál • általános tárlatvezetés

Művészet és mindennapok Róth Miksánál • általános tárlatvezetés

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Újra látogatható a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény!

Energiatakarékossági intézkedések bevezetése miatt múzeumunk november óta zárva tartott, most azonban újult erővel és néhány kedvenc programunkkal várjuk látógatóinkat nyitóhétvégénken! 

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged. A csodálatos bútorokkal, Róth-alkotásokkal berendezett szobák sajátos hangulatukkal egy tündöklő mester, egy hányattatott sorsú család és egy 20. századi élettörténet kalandos múltjába vezetik vissza az érdeklődőket.

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a Róth-műhely eredeti cégtábláját, a párizsi világkiállításon második helyet szerzett mozaikművet, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

Maximum létszám 25 fő.

Jegyár: 2000 Ft

További információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu

A program szervezői: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, Erzsébetváros Önkormányzata

Időpontok

Betöltés...