EN
A szecesszió elfeledett mestere •  városi séta

A szecesszió elfeledett mestere • városi séta

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Róth Miksa, Hauszmann Alajos, Jugendstil és Art Nouveau egy programban!

Kőrössy Albert Kálmán (1869- 1955) építészt a szecessziók mestereként tartjuk számon; e jelzőt magyarázza, hogy a kezdeti, Hauszmann Alajos hatásáról árulkodó, historizáló szellemiségben fogant épületei után teljesen új irányt vett építészeti stílus- és formavilága. A lechneri magyaros stílus, a korai német Jugendstil, valamint a francia Art Nouveau együttes hatása keveredik a későbbiekben épületeinek sajátos forma-és díszítményvilágában, mely tetten érhető mind a pompás vakolatarchitektúra, mind pedig a káprázatos üvegablakok ikonográfiai programjában.

Kőrössy Albert Kálmán több erzsébetvárosi épületében is szerencsésen megőrződtek Róth Miksa és műhelye által készített ólomüveg ablakok, melyek bővelkednek szecessziós szimbólumokban, így a bőséget, termékenységet szimbolizáló gólyával, gránátalmával, a keresztény szimbolikában is jelentős napraforgóval, valamint a magyar művészet sajátos flóra- és faunavilágával is találkozhatunk Róth Miksa üvegeinek tanulmányozásakor.

Maximum létszám: 20 fő 
A séta találkozási helye: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény (1078 Budapest, Nefelejcs utca 26.)
A séta hossza: kb. 120 perc
Sétavezető: Dávid Brigitta művészettörténész, a múzeum gyakornoka

Jegyár: 2000 Ft
JEGYEK KIZÁRÓLAG ELŐRE VÁLTHATÓK, A SÉTA INDULÁSI HELYSZÍNÉN NEM!

Kapcsolat és további információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu 

--

FONTOS INFORMÁCIÓK

  • A sétákra kizárólag előre lehet jegyet váltani.
  • Ha valaki nem tud részt venni a sétán, jegyét beválthatja valamely következő alkalomra. Kérjük, ilyen esetben a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen érdeklődjön!
  • A sétákat rossz időben is megtartjuk. Extrém időjárási körülmények esetén a múzeum Facebook oldalán kommunikáljuk az esetleges változásokat. (@rothmuzeum)
  • Ha valaki nem ér oda időben az indulási helyszínre, a séta indulási időpontja előtt keresse a sétavezetőt, a programnál megadott mobiltelefonszámon.
  • A sétákkal kapcsolatban bővebb információ a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen kérhető.

Időpontok

Betöltés...