EN
Willany Leó x Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény // Chill Garden

Willany Leó x Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény // Chill Garden

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Willany Leó x Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény

Egymásra hangolódás, együttműködés, figyelem, elfogadás, tolerancia. Ezek mind az improvizáció alapjai. Játékosság, humor, dráma, teatralitás. Ezek mind a Willany Leók jellemzői. Szabadság a színpadon, szabadság a “zenészárokban”, szabadság a közönségben.

Akik még sosem láttak kortárstáncot, vagy azt hitték, nem érthetik, azoknak a Willany Leó alkalmak egyszerre hozzák elő a kíváncsiságukat és egyfajta kellemes megnyugvást is adnak − itt a “koncepciót” nem érteni kell, hanem megélni. Minden egyszeri és megismételhetetlen, és mégis otthonos a maga módján. Természetes, mikor valaki elneveti magát, kikacsint, erőn felül összpontosít, megszólal vagy énekel egy sort. Hiteles minden mozdulat, minden hang, hiszen minden az adott pillanatban születik meg. Az improvizáció maga a meztelen tánc − amiben a közönség is együtt tud élni a “színpadon” zajló eseményekkel.

A Willany Leó célja továbbra is nyitott platformot biztosítani mind a magyar táncművészek, mind a hazánkba látogató külföldi alkotók számára. Fellépéseinken nagy számban képviseltetik magukat visszatérő fiatal táncosok, akik évek óta tartoznak a Leó állandó fellépői közé. 

A társulat idén már második alkalommal működik együtt a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény csapatával, az improvizációs előadáson négy táncművész és egy zenész együttműködésével lépnek fel a kertben. A performansz fő kutatási témája házban található kiállított tárgyak, alkotások időre és emberre gyakorolt hatásai, illetve az előadók személyes és kollektív viszonyulása a térhez. 

Táncművészek: Engelmann András, Oberfrank Réka, Temesvári Zsófia, Váth Máté

AZ ESTE MENETRENDJE:
19:30 Kapunyitás
20:00 MOZDULAT // műtárgyséta a múzeum kiállításain, téma: mozgás, tánc
20:30 Willany Leó Improvizációs Táncszínház

Jegyár: 2500 Ft
Jegyvásárlás a helyszínen, a program kezdete előtt csak akkor lehetséges, ha van még szabad hely!


Produkciós vezető: Pallag Sára
Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
A Willany Leó munkatársai: Lukács Levente, Szilágyi-Pallag Emese

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=TwnUxbFwKbI (Ofner Gergely videója) 


A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kapcsolat és további információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu

Eredeti fotó: Mészáros Csaba

Időpontok

Betöltés...