EN
Művészet és mindennapok Róth Miksánál

Művészet és mindennapok Róth Miksánál

Róth Miksa Emlékház

Egyéb

Időpontok

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji felső középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged. 

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a párizsi világkiállításon második helyet szerzett mozaikművet, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválján tárlatvezetésünket egy kicsit megfűszerezzük, és a program során bemutatjuk új QR kód rendszerünket is, amely segítségével kiállításaink legizgalmasabb tárgyaihoz kapcsolódóan mesélünk el újabb és újabb izgalmas történeteket.

•••

Jegyár: 2.000 Ft/fő

Javasoljuk az előzetes online jegyvásárlást! A helyszínen csak akkor lesz lehetőség belépő váltására, ha még marad szabad hely a csoportban.

Kapcsolat és további információ:
rothmuzeum@eromuvhaz.hu
06 1 341 6789

Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része.

 

Időpontok

Betöltés...